magazin online

vineri, 30 decembrie 2011

Descarcare Ebook Totul din Intreg

Free Gift: Double Your Commissions!

What if you could instantly DOUBLE your commissions with just a simple line of code?

You can - and it's automatic! Find out how and start using it free of charge to rake in more sales - TODAY!

Click Here For FREE Instant Access
Descarcare Ebook Totul din Intreg

marți, 22 noiembrie 2011

ANIMALELE STRAZII




SUFLETE PARASITE !

 Acest catel a fost adus in cabinet de o vecina care fiind pe langa linia de tren din Gara de Nord (BUCURESTI) triaj, avea labutele din fata prinse la macaz.Dana , fiindca asa o cheama pe vecina mea, a asteptat o jumatate de ora langa  catel ca sa se schimbe macazul ,apoi l-a scos  si la asezat pe iarba departe de liniile de tren fiindca avea treaba urgenta si deja intarziase. 
Cateaua mama care era si ea acolo latrand si tipand impreuna cu puiul, a sapat o groapa adanca cu labele si a chemat puiu acolo.
 Asa l-a gasit a doua zi cand s-a dus dupa el Dana mai mult convinsa ca a murit, decat ca traieste.
 Pamantul lipit pe labutele catelului a oprit hemoragia.
 L-am operat  amputandu-i o labuta de la incheietura de sus, iar cealalta nu mai avea pernuta si pielea jupuita i-am cusut-o la loc pe laba. L-am bandajat timp de 3 luni , ranile s-au inchis foarte greu fiindca erau chiar in talpile labelor ( ce a mai ramas din ele).
 Deoarece cand a venit in cabinet la mine avea 3 luni,  fiind in perioada de crestere, a inceput sa se dezvolte muschii picioarelor posterioare, si mergea ca un cangur, si semana si la fata cu un cangur.
O clienta mai veche a venit la mine, ea e iubitoare de animale si desi a facut 2 facultati Dreptul si Finantele, acum o face pe a treia acea corespunzatoare inimii ei, Medicina Veterinara, ei... , ea a venit  si i-a placut catelul ,  iar azi el traieste fericit la o vila in Corbeanca , unde da roata unei piscine, mult prea curios sa vada cum e apa !



 






 

 

    DESPRE BAMBY SAU CAPRIOARA


 Este un catel care a stat cu coloana vertebrala rupta 3 saptamani pe marginea drumului , si pentru ca nu a murit una din femeile ce-i dadea sa manance a sunat la intamplare dupa un numar al unuei cunostinte ce are deja 20 de catei. Nu putea sa se miste nici sa se tarasca avea escare pe tot corpul si era doar piele si os.

 A fost operata si i-a fost prinsa coloana la loc dar datorita interventiei tarzii a ramas paralizata pe picioarele din spate. Acum poate sa alerge luindu-se la intrecere cu cateii sanatosi pe cele 2 picioare ramase si cele 2 rotile de la carut .

 E tanara si cu chef de viata, cuminte, face in pampers cand nu e in carut .
 Asteapta sa fie adoptata pe o lista in Germania !




Povestea nefericita a unei familii de pisici

  Pisica mama, care este o maidaneza adica fara stapan a fatat in podul unei case vecine, iar pentru ca pe acestia ii deranja zgomotul facut pe tabla casei lor de ghearele pisici, care facea multe drumuri ca sa hraneasca cei 3 pisoi , au aruncat-o impreuna cu puii intr-o curte parasita unde au acces si cainii vagabonzi, fara apa si fara mancare, in aceasta vara cand afara erau ziua 40 de grade.
 Am dat telefon la politia animalelor din sectorul 1 al capitalei BUCURESTI, si mi s-a raspuns ca nu au ce face daca pisica nu are stapan.
  Am dat telefon la asociatia (ONG) "NU MAI ESTI SINGUR", iar ei au zis ca vin sa ia pisoii, pisica s-o sterilizez eu ca sant medic veterinar.
  Ok, eu am sterilizat pisica , am inchis curtea sa nu intre cainii, am hranit timp de 2 luni pisoii da nu a venit nimeni.
  Am plasat cateva poze pe situri de adoptii dar nu a sunat nimeni. Intr-o zi am gasit poarta la curtea parasita deschisa , si toata familia de pisici lipsa. Probabil vri-un cersetor a intrat si a lasat deschisa sarma de la poarta si au intrat cainii.
 Daca nu aveam deja 2 caini si 2 pisici le-as fi adoptat. Acum deja e tarziu dar scriu asta pentru cei care nu au animale de companie si vad situatii de acest fel sa adopte un animal si sa ajute cum pot la supravietuirea acestor suflete !









SEO Consulting

sâmbătă, 28 mai 2011

BOLI PARAZITARE LA ANIMALELE DE COMPANIE

free web site traffic and promotion



PREVENTIA BOLILOR PARAZITARE LA ANIMALE DE COMPANIE

Foarte des in cabinet cand spun oamenilor ca trebuie sa deparaziteze intern animalele, ma lovesc de o privire ostentativa, si o ignoranta inradacinata.
Uneori chiar doctori umani fiind si avand animale de companie, ignora acest aspect.
Pentru a ma face inteleasa si a nu divaga in discutii controversate folosesc adesea o explicatie plastica : ,,animalele nu invata sa se spele la bot si pe labe asa cum invata omul, si deeaceea se impune aceasta deparazitare interna ca sa nu faca  viermi itestinali si multe alte specii cu diferite localizari.”
De exemplu, tusea uscata poate proveni de la strongili traheo-bronsici, voma pasagera cu spume albe , repetata, uneori dupa ce animalul mananca iarba fiindca are colica si dureri  abdominale, poate fi o gastrita secundara vermicoasa, mancarimi la anus cand animalul se freaca cu fundul de pamant, poate fi si pentru o vidare a glandelor anale si marcarea teritoriului dar si datorate oxiorilor (pisica se linge des in aceste regiuni, isi misca des pielea din regiunea  abdominala), in cazuri grave de toxoascaroza, apar forme nervoase, cainii sant agitati, uneori la pui apar artrite hipocalcemice datorate spolierii de calciu si vitamine, dar si datorita toxinelor eliberate de ascarizi in organism.
Animalele parazitate intern, au burta mare uneori lasata, piciore mai subtiri in comparatie cu abdomenul, disproportionale, le miroase gura, au stomatite, pielea e deshidratata, parul e fara luciu, deoarece, spolierea de substante nutritive din sange, de catre paraziti, duce la o conservare a resurselor sangvine, si concentrare catre organele interne, iar la periferie toxine, ce ies prin piele, parul cade, uneori fara eczemae vizibile.(am intalnit la catei tineri si cataracta reversibila dupa deparazitare , tot datorita unei vasoconstrictii periferice cu dirijarea resurselor catre organe  de importanta primordiala).
Aceasta stare duce la scaderea imunitatii iar oamenii vin la cabinet pentru problemele secundare  si cer tratarea lor ignorand cauza care a dus la instalarea acestei stari.
Binenteles ca in timp apar tulburari circulatoriii datorita toxinelor si carentelor , spolierii de nutrienti, modificarea chimismului si culminand cu leziuni ireversibile in organele in care diferitele specii paraziteaza.
Deparazitarea animalelor de companie care stau cu omul in casa se face conform oricarui prospect (daca este citit ) de 3-4 ori pe an la intervale de 3-4 luni.
La animalele de ferma de interes economic, pasari ,prumbei, si cele din curte se face deparazitare interna, primavera si toamna, la interval de cca. 6 luni, si se repeta in acest caz la 14 zile, pentru ca substantele active din medicamentele existente pe piata nu omoara decat adultii, raman ouale si in cca. 7-14 zile apar iar adulti.
Unii zic ca pisica lor nu iese din casa, da, dar dumnealor ies si mai intra si incaltati cu oua de parazti in praful de pe talpa incaltamintei.
Parazitii interni  in concluzie,consuma nutrientii din sange, elimina toxine, distrug prin prezenta  lor tesuturi, si sant purtatori de boli virale si bacteriene (parvoviroza,jigodie,hepatite..etc) !

Ok! Cu parazitii externi e mai usor ca toti ii vad si iau masuri ca sa nu se intinda si  pe oameni.
Capusele sant periculoase prin bolile ce le transmit, populatiile purtatoare de protozoare. Nu toate capusele sau populatiile de capuse sant purtatoare de protozoare hemosporidii , numite babesia .
Deasemeni puricii ,tantarii si capusele pot transmite si hemobartonella o bacterie care uneori e trecuta ca si parazit protozor in cartile de specialitate, dare  asa am invatat ca e o bacterie. Bbesia ca parazit se pozitioneaza in globula rosie, hematite si o distruge, apare urina colorata datorita hemoglobinei eliberata din hematii spre rosu, fecalele sant galbene icterice, sau rosii, negre si diareice, apare voma si anorexia (lipsa poftei de mancare,) de diferite grade in functie de gradul de infestare.
Apare febra sau nu , animalul (cainele, dar se poate intalni si la alte specii inclusiv la omul muscat de capusa infestata), e anemic, cade din picioare, are mucoasele icterice de diferite nuante (galben rozaliu, in loc de rosu  la buze, limba).
Hemobartonella  da semene clinice asemanatoare dar mai ascunse, si evolueaza in timp mult mai indelungat, uneori  e depistata la testul de babesia unde se vede la microscop babesia in hemetie si hemobartonella pe membrane hematiei ducand la spargerea hematiei si eliberarea de hemoglobina, instlarea anemiei.
Mai des intalnita de mine la pisica hemobartoneloza, ca boala cronica cu evolutie ascunsa, cu pusee de diaree, cu apetit capricios, scaderea imunitatii si anemie, mucoase palide.
Testul de identificare se face la microscop, si antidotul pentru babesia este imizolul, iar odata facut animalul incepe cel mai adesea de a doua zi sa manance si sa-si revina miraculous, dar deoarece atat boala cat si antidotul afecteaza ficatul e bine o luna sa se faca   protectie hepatica  cu silimarina sau liv 52..

La hemobartonella tratamentul cu doxiciclina se face perioada indelungat de 15, 21 pana la 30 de zile in functie de gradul de infestare.

Deaceea nu trebuie asteptata invazia cu paraziti externi ci trebuie din timp (martie) preventiv puse pipete la ceafa animalului , Frontline, Petspot, Advantix, ..etc.lunar macar de doua ori primavera si de doua ori toamna,
Anotimpurile calde si umede favorizeza imultirea parazitilor interni si externi, gerul si arsita ii distruge( iarna si vara.).

duminică, 1 mai 2011

FRIGUL SI ANIMALELE DE COMPANIE !



INGRIJIREA SI PREVENIREA BOLILOR AFRIGORE LA ANIMALE

Deoarece intre temperatura din casa si cea de afara pe timpul iernii de cca.20 de grade, animalele tinute in casa la 20 de grade prezinta un strat de par rarefiat incapabil sa le asigure o izolatie termica atunci cand sant scoase la plimbare sau scapa din casa ( pisici ), din care cauza pot apare nevrite, miozite,chiar pareze, la treceri bruste la -10 grade afara, sau congestii renale sau pulmonare ,in cazul unor temperaturi scazute asociate cu timp indelungat de expunere,cistite.
Deaceea se recomnda imbracarea spatelui animalelor de companiee la scoaterea afara, si deasemeni evitarea spalarii lor inainte, deorece parul la radacina ramane ud cca.doua zile chiar si in urma uscarii lor.
In cazul in care apar miozite sau nevrite, animalul poate prezenta, tremuraturi, durere la atingere, chiar usoare pareze,sau schiopataturi in cazul unor artrite.
In cistita,apar urinari dese, uneori cu sange, insotiite de durere.
In congestii renale , apare durere lombara la atingere, schiopatatauri, anurie,adica nu urineaza, fapt grav, ca nu se elimina ureea, care se intoarce in sange si este f. toxica , ptr. organism, ducand la leziuni renale care daca dureaza mai mult de 24 de ore sant ireversibile.

TRATAMENTUL BOLILOR AFRIGORE LA ANIMALE DE COMPANIE

Consta in indepartarea durerii cu antipiretice (algocalmin), in cazul miozitelor se utilizeaza suplimente de Ca-Mg, ptr. miorelaxare, vitaminele C si complex B, plus medicatia antiilflamatorie si antimicrobiana preventiva ( AINS, antibiotice ).
Daca apare o congestie renala sau cistita se adauga antihemoragice ( etamsilat ).
In oricare din cazuri se verifica daca s-a facut deparazitarea interna periodica (o data la 3-4 luni ), iar daca nu se va face in cursul tratamentului cand animalul este scos deja din starea critica.
Se poate continua cu administrarea pe gura ( per os ), a suplimentelor vitamino-minerale 7-10-15 zile in functie de talie, stare de intretinere, sau varsta animalului.