magazin online

sâmbătă, 6 octombrie 2012

ZEOLITII SI IMPORTANTA LOR PENTRU SANATATE


Sant roci vulcanice.
Au o structura cristalina de tetraedru tridimensional si retin apa !
La temperatura se elimina apa din ele sub forma de aburi, si dau  senzatia ca fierb, fara a distruge structura cristalina !
Sant alcatuiti  preponderent din aluminiu siliciu si oxigen.
Efectul benefic pentru organism consta in incarcatura lor negativa ! (  capacitatea mare de schimb de kationi )
Ajunsi in organism actioneaza ca niste magneti si leaga metalele grele, toxinele, virusii si bacteriile  incarcate preponderent pozitiv .
Deci au rol de antioxidanti puternici !
Ca urmare ei sant folositi in hrana animalelor, in purificarea apei, a solului , ingrasamant natural pentru plante...etc.
Pentru organismul uman au efect radioprotector ( postiradiere) , ajutand la eliminarea elementelor radioactive  din organism.
In tumori mamare, de prostata, melanom si de alta natura in functie de gradul de dezvoltare au dus la vindecarea sau reducere tumorala .  Actiunea lor are un real  rezultata in comparatie cu chimio si radioterapia (  estimari 5%). 
In intoxicatii cu aflatoxine, sau alte intoxicatii , de ex. cu toxina E.coli, stiut fiind ca nu bacteria care e simbiota,  ci toxinele ei care depasesc un anumit prag in intestin  dau
 enterita !
Au efect de modulare autoimuna, stimuleaza imunitatea mediata chimic prin imunoglobuline, determina cresterea nr. de limfocite T, si macrofage  ( prin actiunea de corp strain perceput de organism )!
Moduleaza absortia de glucoza in organism , leaga apa si toxinele, topeste grasimile !.Este de 5 ori mai puternic hemostatic decat hemostaticile  cunoscute ( opreste sangerarile ).
Prin siliciul ce-l contine stimuleaza sinteza de osteoblaste , deci refacere osoasa in osteoporoza !
Suprafata de legare depinde de gradul de  faramitare, fara ca asta sa implice distrugerea structurii cristaline. ( ex . macinare )
Procesul prin care se mareste suprafata de absortie , prin sfaramare se numeste macronizare, si implica un mecanism alcatuit din 2  discuri de metal cu suprafete reliefate ce imita structura hexagonala a zeolitului, asezate fata in fata la mica distanta si care se rotesc cu viteza mare in sensuri diferite ! 
Hrana premium pentru animale a introdus zeolitii in compozitia lor !
Animalele letargice, anemice carora li s-a introdus ca adjuvant in tratament zeolitii , au raspuns in cca. 2 zile, incepand sa-si reia tonusul voieciunea si sa manance !
Deci avand in vedere multitudiea de efecte pozitive ale zeolitilor  se pune intrebarea daca sant toxici.
Raspunsul  este nu !
Atunci de ce nu se folosesc in masa in hrana tratament si prevenirea bolilor ?
Citez pe D-nul Robert Stezinar, DVM MBA, Tehnical Services Manager  UAB 'Terra animals": ' atunci marile companii farmaceutice, ce ar mai face , ce ar mai vinde, probabil si-ar trage un glont in cap "...!

 Aceasta expunere este un rezumat al seminarului de pregatire pentru medicii veterinari  " Noutati Romvac" din Bucuresti sustinut  in Aula Magna a Academiei de Stiinte Agronomice si Sivice Ghe. Ionescu .

Un comentariu: