magazin online

joi, 15 noiembrie 2012

TEMPERAMENTUL CAINELUI IN FUNCTIE DE TEMPERAMENTUL STAPANULUI

 
CUM  INFLUENTEAZA MEDIUL SI STAPANUL,                      COMPORTAMENTUL CAINELUI 

     
 Eram studenta la zootehnie si ma distram cu o colega care a remarcat :
 "Ai vazut draga ca profesorii nostri care ne predau tehnologiile de expluatatie   (fiecare pentru o anumita specie),  seamana cu animalele pe care le predau de ani de   zile ?"
A fost un ras grozav cand i-am luat pe fiecare pe rand ( si nu o sa dau nume ca desi unii s-au dus deja in ceruri altii mai traiesc) si am constatat:
  D-nul de la tehnologia de expluatare a porcinelor avea un gat scurt si o ceafa grasa , robust si indesat fara talie, fara mijloc de sus pana jos rotofei si ceva burta si un ten alb -roz.
  D-nul de la expluatarea ovinelor , era mai mic, tot rotunjor , avea niste carlionti de par si dadea mereu capu pe spate sa dea un carliont de par din ochi si avea o pozitie usor cu capu inainte ca un berbec !
  D-nul de la expluatarea bovinelor, era mare inalt si robust si din cauza greutatii desi nu parea obez ca avea osele mari , mergea  pe muchia externa a talpii din cauza unor artroze ( pe geanta )! Aducea a rasa Pinzgau de carne ! 
 Aaaa.. si asistenta era grasuta si avea niste sani foarte bogati ca o vitica de trei ani ce intra in productia de lapte ! 
  D-nul de la expluatarea pasarilor avea un ten alb dar se enerva foarte repede si se inrosea ca un cocos in zona gusei ! 
  D-na de la tehnologia expluatarii albinelor avea un nas ascutit si era foarte finuta si delicata dar foarte ascutita la incheieturile coatelor, iar picioarele erau subtiri pana si vocea era pitigaiata ! 
  D-nul de la expluatarea cabalinelor avea incisivii de sus  cu strungareata si  iesiti in afara si statura inalta , aproape atletica, iar asistenta,  desi in varsta, avea statura  inalta si musculoasa ca de alergatoare de curse,  deasemeni cu strungareata si incisivii proeminenti iar parul si-l lasa ca o coama blonda pe spate.

 Mai tarziu dupa ce am absolvit si facultatea de medicina veterinara, am obseravat ca stapanii care veneau la clinica cu animalele de companie pentru tratament se comportau asemeni  comparativ cu animalul lor ! 
Cei care erau colerici aveau un animalut coleric ( un exemplu sant cateii ce au stapani ce  beau alcool si se comporta dezechilibrat cu animalul de companie , sau care au dezechilibre in casa, certuri , scandaluri..etc.)
 Cei care erau isterici aveau animalute isterice ( stapani cu fobii sau frici inexplicabile de orice ), iar cei care aveau stapani echilibrati erau echilibrati si linistiti.
 Chiar si Ursa mea cateua a inprumutat de la mine un caracter libertin si incapatanarea de a face ce-i place !

Dupa cam 10 ani de clinica veterinara am ajuns la concluzia ca animalele care stau in casa deoarece au regim de viata asemeni stapanului  (sedentar, sau nu) , regim de alimentatie asemanator , stresuri si fobii comune , deci impart acelasi mediu ,  impart si aceleasi boli metabolice , iar uneori si pe cele infectioase !
 Foarte des dupa ce puneam un diagnostic de diabet si se confirma la testul glicemiei , stapanii afirmau , ,,pai si eu am diabet !", sau artrite, artroze, obezitate, pancreatite, tumori, toate bolile cu evolutie lunga si care se instaleaza treptat avand drept cauza mediu si regimul de viata !
 Si aici nu ma refer la animale batrane care oricum se imbolnavesc pana la urma de ceva ci la cele cu varste medii .

 Desi acum 15 ani genetica pe care am invatat-o eu spunea despre mutatii genetice ca nu se intampla in timpul vietii ci doar in recombinarea pachetelor genetice cu care vin cei doi parinti in alcatuirea zigotului ( ovul fecundat ), azi stim ca ADN-ul e mult mai mult decat un cod genetic care suporta mutatii cu o frecventa accidentala. 
 ADN-ul e o antena de receptie la mediu extern , el preia undele electromagnetice , incepand de la cele sonore ale cuvintelor , cele nexprimate ale gandurilor, cele magnetice ale inimii si emotiilor , iar rezultatul final al activitatii lui este o  punerea in acord a celulelor si a organismului cu mediul in care acesta patrunde !
 Dovezi sant extraordinarele descoperiri din ultimii ani !


http://www.intuity.ro/cuvintele-modifica-adn-ul/

Un comentariu: