magazin online

duminică, 1 mai 2011

FRIGUL SI ANIMALELE DE COMPANIE !INGRIJIREA SI PREVENIREA BOLILOR AFRIGORE LA ANIMALE

Deoarece intre temperatura din casa si cea de afara pe timpul iernii de cca.20 de grade, animalele tinute in casa la 20 de grade prezinta un strat de par rarefiat incapabil sa le asigure o izolatie termica atunci cand sant scoase la plimbare sau scapa din casa ( pisici ), din care cauza pot apare nevrite, miozite,chiar pareze, la treceri bruste la -10 grade afara, sau congestii renale sau pulmonare ,in cazul unor temperaturi scazute asociate cu timp indelungat de expunere,cistite.
Deaceea se recomnda imbracarea spatelui animalelor de companiee la scoaterea afara, si deasemeni evitarea spalarii lor inainte, deorece parul la radacina ramane ud cca.doua zile chiar si in urma uscarii lor.
In cazul in care apar miozite sau nevrite, animalul poate prezenta, tremuraturi, durere la atingere, chiar usoare pareze,sau schiopataturi in cazul unor artrite.
In cistita,apar urinari dese, uneori cu sange, insotiite de durere.
In congestii renale , apare durere lombara la atingere, schiopatatauri, anurie,adica nu urineaza, fapt grav, ca nu se elimina ureea, care se intoarce in sange si este f. toxica , ptr. organism, ducand la leziuni renale care daca dureaza mai mult de 24 de ore sant ireversibile.

TRATAMENTUL BOLILOR AFRIGORE LA ANIMALE DE COMPANIE

Consta in indepartarea durerii cu antipiretice (algocalmin), in cazul miozitelor se utilizeaza suplimente de Ca-Mg, ptr. miorelaxare, vitaminele C si complex B, plus medicatia antiilflamatorie si antimicrobiana preventiva ( AINS, antibiotice ).
Daca apare o congestie renala sau cistita se adauga antihemoragice ( etamsilat ).
In oricare din cazuri se verifica daca s-a facut deparazitarea interna periodica (o data la 3-4 luni ), iar daca nu se va face in cursul tratamentului cand animalul este scos deja din starea critica.
Se poate continua cu administrarea pe gura ( per os ), a suplimentelor vitamino-minerale 7-10-15 zile in functie de talie, stare de intretinere, sau varsta animalului.


3 comentarii:

 1. blogwalking here,, Love to visit here,,

  visit Please,,
  http://el-janhreview.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 2. Good article about protection of animals during extreme weather conditions.

  Found you on linkreferral

  Terrans
  http://www.pfinusa.com
  http://www.pfinusa.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere