magazin online

joi, 18 iulie 2013

FII OM CU ANIMALELE

 Inspiratia acestui articol mi-a venit auzind o mama " foarte binevoitoare " care-si sfatuia copilul trecand prin fata cabinetului veterinar
'bine mama acolo unde se pisa si se caca cainii tu te duci sa pui mana?"
 Binenteles ca m-am uitat sa vad vre-o urma de mizerie, dar nu era nimic!

 O educatie exacerbata si violenta impotriva atat a mizeriei data de excrementele animalelor dar daca mergem mai departe , fata de insasi animale care nu sant educate ca omul, si drept urmare ,"omul se simte superior prin comparatie", fiindca el uita ca face acelesi lucruri , uneori foarte des cand bea la colt si nu are unde urina, sau daca pe copil il trece "ca..rea", nu exista nici o retinere a i se da pantalonii jos ca sa se descarce, uneori chiar si oamenii mari fac asta  si poti recunoaste dupa hartia ce-l insoteste pe d-nul rahat .

Dar acest tip de " om" este cel mai adesea cel care simte nevoia sa se compare cu animalul in loc sa manifeste compasiune si sa dovedeasca ca este om , isi cauta calitatile animalice superioare acestuia, (ca doar face la tualeta acasa) si nu calitatile umane care ar trebui sa-i trezeasaca responsabilitatea de a se comporta uman cu bietele fiinte mai putin inzestrate cu constiinta si date de Dumnezeu in grija omului.

 Mai mult acest tip de oameni devin voluntar raspandaci de zvonuri " foarte inofensive aparent", si binevoitoare ,avand grija sa aiba aprobarea intregii audiente, in sedintele de barfa , ocupatie principala odata cu castigarea a tot mai mult timp liber in urma vremurilor nesiguri care fiecare le traieste astazi asa cum il duce mai bine capul pe fiecare, unii la bauta altii la barfa, altii doar cu intrigi sau invidie, si tot mai putini cauta adevarate solutii de reorientare prin timp alocat informarii, invatarii specializarii sau reprofilarii.
 Mas-media sprijina din plin acest tip de ocupatie de omorare a timpului pe nimicuri sau rautati, iar daca ne uitam mai sus la cei care ne conduc exista destule exemple in acest sens!

De regula am observat ca aceste persoane sant mai  putin inzestrate de natura cu discernamant dar nici nu se omoara ca s-o cultive.
E o vorba,  "prostul daca nu-i fudul ,parca nu e prost destul"
 Oamenii cu suflet si gandire pozitiva  sant oamenii cu consideratie , toleranta , compasiune, empatie pentru celelalte creatii ale lui Dumnezeu si nu intra " in competitie cu ele", fie prin comparatie, fie prin dizgratie, ci doar le accepta sau mai mult se implica asumandu-si responsabilitatea de "a fi om cu animalele"!

Dealtfel exista destule dovezi dar mai trebuie sa le si caute cu informatii privind avantajul convietuirii cu animalele chiar din copilarie.
Un sistem imunitar mai bun, un psihic mai bun si o inteligenta a inimii superioara, intuitie si inclinatie catre spiritual, o viata mai lunga si mai sanatoasa  !

Si inca ceva ingrasamantul chimic natural din urina si fecale e cel mai putin toxic, folosit intr-o agricultura ecologica , asa ca nu mai fiti asa sclifositi cu fecalele de pe spatiul verde si pentru asta nu va trebuie decat un pic de discernamant.
Daca va dranjeaza aplecati-va si face-ti curat, fara sa tipati ca sa vina alta garamada de uluiti, care sa" se cruceasca "si sa" faca circ ", dand ochii peste cap, amintitiva de cate ori ati  avut scaun in acea zi ! :))))
Si nu e o invitatie la a accepta mizeria fizica ci a o combate pe cea morala !
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu