magazin online

luni, 5 august 2013

OAMENII SI ANIMALELE STRAZII !

La Gara de Nord unde intra toti noii veniti in capitala din tara sau din afara tarii , exista o imagine deplorabila !

Cand traversezi sa iei masinile 133, 282, 182 sau un taxi, dai de o curte in care este o gura de canal prin care intra si ies aurolaci si caini , daca ajutati de oameni mai ies de acolo unde “Bruce Lee “ seful aurolacilor ii ia cu el pentru companie.
Ti se face parul maciuca si incepi sa –ti strangi bagajele, accesoriile si portofelul cat mai langa tine, desi tu insuti esti in mare pericol daca itarzie masina si e seara sau o zi de weekend , cand aurolacii si cainii  se simt in largul lor  si “se desfsoara “ invadand trotuarul si strada !

Am fost chemata de d-na Mariana iubitoare de animale, care le mai aduce apa si  mancare animalelor certandu-se cu aurolacii  de fiecare data, sa deparazitez intern si extern cainii de aici si sa tratez cu seful aurolacilor ‘Bruce Lee’, pretul serviciilor veterinare  !

M-am apropiat circumspecta de gardul curtii in care misunau vre-o 30 de drogati la seringa sau la punga, si tot cam atatia caini , cei mai multi pui.
La prima vedere am vazut deja  2 cu jigodie, boala contagioasa a cainilor , forme cronice , cand animalele elimina virusul prin urina!
Cateii aveau burtile mari pline cu limbrici si se scarpinau continuu de purici.
Am realizat ca si oanenii erau deasemeni populati de aceleasi mizerii insa erau "anesteziati' .

Unul din ei l-am recunoscut ca fiind un vecin , consumator , a carei mama deja face puscarie pentru vanzare si consum de droguri cat si trafic si prostitutie!
Individul superviza atent musuroiul de oameni anesteziati  ca sa fie pe faza la o noua livrare !
Nu ma aveam tocmai bine cu acest ins, care locuieste cu inca 20 in curte ( rromi) , iar eu chem des politia , sa ii bage in curte si sa le inchida manelele  !

-  D-na Doctor asteptati sa iasa “Bruce Lee” din canal , sa vorbim cu el!  Imi striga D-na Mariana care se invartea printre drogati dupa catei.
-  Doamnaaaaaa.. doamnnaa .. ce aveti acolo otrava? Intreba o fetita de vreo 10-11 ani jegoasa, tragand din punga?
-  Nu draga am  pastile de limbrici si purici pentru catei , sa nu se imbolnaveasca!
-  Aveti otrava de catei acolo?  Repeta un baiat cam de aceiasi varsta si tot asa preocupat de punga de aurolac !
Desi simtem compatimire pentru aceste suflete pierdute de mici, a predominat instinctual de conservare.

M-am si imaginat inconjurata de gloata de aurolaci , atatata de zvonul ca am venit sa otravesc cainii, deoarece pustii din fata nu erau deloc convinsi , sau nu vroiau sa fie, de bunele mele intentii , ci doar de portofelul meu erau interesati. Desi  aveam in el doar  strictul necesar .
Degeaba as fi chemat 112, sau alte autoritati, ar fi venit tarziu si eu as fi fost scoasa vinovata pentru  ce anume  caut acolo sa ma expun!
 
-  Doamna , imi striga vanzatorul de la chioscul de flori, departati-va , nu-i  bagati in seama ca de astia nu mai scapati !
-  Stiu !
-  Daca stiti , de ce mai stati? Haideti plecati !

Nu am stiut cum sa traversez mai repede si sa ma indepartez.
Degeaba suna telefonul si Mariana ma anunta satisfacuta ca “Bruce Lee” iese din canal, eram tot mai departe si ma gandeam cum tiganul, “pardon democratic” rromul o sa le arate unde stau aurolacilor si o sa ma trezesc cu ei pe la usa !

Ciudat ….politia se invarte in zona si consuma benzina pazind la distanta acesta zona famata care troneaza la intrarea in capitala, ca prima imagine cu care da in nas orce vizitator de capitala a tarii !

Ciudate mai sant intelesurile democratiei si grele pentru alesii neamului nostru!
                                           

Mai multe poze : clik aici 


2 comentarii: